Pica “Siciliana”
Pica “Siciliana”
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
2 šaukštai
aliejaus
 
 
susmulkinto baziliko
 
 
pomidorų padažo
 
 
cukraus
 
 
alyvuogių aliejaus
 
 
ančiuviai
 
 
pusiau perpjautos alyvuogės
 
 
petražolės
 
300 g
picos tešla
 
500 g
šviežių nuluptų pomdorų
 
 
susmulkinta česnako galvutė
 
 
skiltelė česnako
 
 
druska
 
 
pipirai
 
130 g
mocarella sūris
 
 
bazilikas
 

Paruošimas

Supjaustykite pomidorus. Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol masė sutirštės. Tešlą apšlakstykite vienu šaukštu aliejaus. Ant tešlos tolygiai paskirstykite pomidorų įdarą. Ant viršaus dedami ančiuviai ir pusiau perpjautos alyvuogės. Sūrį supjaustykite plonais šiaudeliais. Uždėkite ant viršaus. Pabarstykite druska, pridėkite baziliko ir apšlakstykite likusiu aliejumi. Papuošiama petražolėmis. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių).

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva