Tortas su “Mascarpone” sūriu
Tortas su “Mascarpone” sūriu
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
120 g
sviesto
 
200 g
sausainių
 
sauja
mėgiamų uogų
 
500 g
maskarponės sūrio
 
400 ml
grietinėlės
 
120 g
cukraus
 
2 vnt
citrinos
 
2 - 3 šaukštai
želatinos
 
250 g
vanilinio jogurto
 

Paruošimas

Pagrindui sausainius (tinka patys pigiausi, jeigu norite, tai galima ir šokoladinius naudoti) sutrupinti, o sviestą išlydyti. Išardomą formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su sviestu. Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 min.

Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, o sultis išspausti. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti kol išsileis. Maišant jogurto masę, plona srovele supilti želatiną.

Kai tik tortas pradės stingti, įmaišyti stadžiai išplaktą grietinėlę. Masę supilti ant sausainių ir įdėti į šaldytuvą. Kai masė jau bus apstingus, šakute sušiaušti paviršių (nedaryti to per vėlai, nes gausis išdraskymai, o ne pašiaušimas).

Kuomet pilnai sustings (maždaug po 3 val.), apdėti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
greta
2014-03-12 21:14:55
Aiškiai parašyta "Maišant jogurto masę, plona srovele supilti želatiną" tai vadinasi želatina po truputi pili i jogurto mase,palauki kol apstings,želatina stangdina,o tada savaime suprantama grietinele pili i mase :)
jurate
2013-08-11 12:26:52
Cia kazkas praleista tarp zelatinos supilimo i mase ir grietineles plakimo.kur man ta grietinele supilti i maskarpones mase ar iskart ant sausainiu.jei rasai recepta tai aiskiai reikia parasyti
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (186)
Elinga