Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
200 g
šokolado
 
1.5 šaukštelio
sodos
 
200 ml
riebios grietinėlės
 
250 ml
pieno
 
230 g
miltų
 
2
kiaušiniai
 
1.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
85 g
kakavos miltelių
 
300 g
cukraus
 
120 ml
aliejaus
 
2 šaukšteliai
vanilės ekstrakto
 
250 ml
verdančio vandens
 

Paruošimas

Visus ingredientus išskyrus verdantį vandenį, šokoladą bei grietinėlę permaišykite šaukštu ar mikseriu iki kol masė bus vientisa.

Į šią masę lėtai, vis maišant pilkite verdantį vandenį. Masė gausis skysta.

Masę dalinkite į dvi dalis ir po lygiai pilkite į 20 cm skersmens kepimo formas, kurias prieš tai šiek tiek patepkite riebalais. Jeigu turite tik vieną formą, tai kepkite per du kartus - visos masės nepilkite tikėdamiesi vėliau perpjauti į dvi dalis. Vidus neiškeps, o šonai svils.

Papločius kepkite 20-25 min. 180C orkaitėje. Viršus turi būti standus, o centras šlapias, bet įkišus degtuką jis neturi aplipti tešla.

Papločius atvėsinkite, tada atsargiai išimkite iš formų ir palikite galutinai atšalti.

Šokoladą su grietinėle tirpdykite keptuvėje ant lėtos ugnies, nuolat maišykite, masė turi gautis vientisa, blizgi. Keptuvę nukelkite ir palikite, kad atvėstų. Vėstant šokolado masė ims tirštėti (tas užtrunka 1-2 valandas, tai neišsigąskite).

Šokolado masei pradėjus tirštėti ja aptepkite vieną paplotį ir užvožkite ant viršaus kitą. Likusia mase aptepkite tortą.

Puoškite pagal savo išmonę - galima apdėlioti uogomis, puikiai tinka avietės. Trintų aviečių galima dėti ir tarp dviejų torto lakštų.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Anonimas Smile
2014-05-03 16:09:05
Labai skanus :), bet jeigu kepsite šį tortą turėkite asmeninę virtuvės tvarkytoją. Ir dar,nuo lekštės pyragas nenusiima.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Maksim