Persikų tortas
Persikų tortas
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
 
persikai
 
 
pakelis kepimo miltelių
 
 
kiaušiniai
 
 
tarkuotos citrinos žievelės
 
 
skaldytų migdolų
 
 
minkštos marcipanų masės
 
 
miltų
 
 
miltinio cukraus
 
 
krakmolo
 
 
cukraus
 
 
baltojo vyno
 

Paruošimas

Į dubenėlį suleisti trynius, suberti 70 g cukraus, tarkuotą citrinos žievelę, įpilti 6 šaukš­tus karšto vandens ir išplakti iki purumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei krak­molu ir atsargiai įmaišyti į pa­ruoštą plakini. 26 cm skersmens kepimo formą iš­tepti riebalais, sukrėsti tešlą ir išlygin­ti. Kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro. Iškepusį torto paplotį atvėsinti. Šviežius persikus panardinti į karštą vandenį, nulieti šaltu vandeniu ir nu­lupti. Persikus perpjauti pusiau ir išim­ti kauliukus. Supjaustytus persikus dė­ti į prikaistuvį, užpilti vynu, apibarsty­ti cukrumi (50 g) ir šiek tiek patroškin­ti. Po 10 minučių nukelti nuo viryklės ir palikti, kad atvėstų. Marcipanus šakute sutrinti su šlakeliu persikų sulčių ir šia mase aptepti atvė­susio papločio viršų bei šonus. Paplo­tį papuošti persikų puselėmis, o šonus -skaldytais migdolais. Baltymus plakti, suberti miltinį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Putas su­krėsti į konditerinį švirkštą su žvaigž­dutės formos antgaliu ir persikų tar­pelius papuošti dailiais saldukais. Tor­tą apkepti orkaitėje, kol saldukai gra­žiai pagels. Kepti 25 minutes, 190 C orkaitėje.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Ieva
2013-07-31 14:04:45
Recepte juk parašyta kiek ko dėti..
rasa rasike
2012-07-11 17:30:29
nesupratau is ko ir kaip gaminamas tas puikios isvaizdos pyragas????
Renata
2012-06-29 10:51:47
Atrodo neblogai, bet kaip toki padaryti, jei produktu kiekio nera...
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
titas