Naminis medaus tortas
Naminis medaus tortas
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
100 g
sviestas arba margarinas
 
2 šaukštai
medaus
 
3 - 4 stiklinės
kvietiniai miltai
 
1 skardinė
kondensuotas pienas
 
2
kiaušiniai
 
1 šaukštelis
kepimo milteliai
 
500 ml
grietinė
 
1 stiklinė
cukraus
 

Paruošimas

Grietinę maišykite su kondensuotu pienu. Jeigu jums šitaip per saldu, tai galite sumaišyti su pora šaukštų cukraus. Galite su spanguolių uogiene - skaniai dera su medaus skonio lakštais. Grietinės kremą dėkite į šaldymo kamerą. Kaip tik spės pastingti, kol kepsite lakštus.

---

Ant puodo su vandeniu statome karščiui atsparų indą, kuriame darysime tešlą. Gaunasi tokia garų vonelė.

Karščiui atspariame inde tirpiname stiklinę cukraus, medų, sviestą. Vis maišykite kol masė taps vienalyte.

Tegul masė kiek praaušta, bet lieka šilta. Įmuškite kiaušinius, gerai sumaišykite. Berkite miltus ir kepimo miltelius. Realiai tokiam kiekiui berkite tris stiklines ir išminkykite. Tešla turi būti panaši į minkštą plasteliną, bet neturi lipti prie pirštų. Minkydami dar pridėkite miltų, jeigu tešla limpa. Paprastai užtenka minkant pridėti dar maždaug pusę stiklinės.

Tešlą dalinkite į 5-6 dalis.

Kiekvieną dalį kočiokite ant sviestinio popieriaus, labai plonai.

Su visu popierium dėkite ant skardos ir tokį blyną kepkite gerai įkaitintoj orkaitėj trumpai, apie 5 min.

Ištraukę iškart apipjaukite pagal formą. Likučių neišmeskite - jie ir šiaip skanūs, ir jų reikės trupiniams.

Kočiokite ir kepkite likusius blynus.

Galite kepti ir po keletą iškart, jeigu turite kelias skardas, bet iškart išėmus būtinai apipjaukite pagal formą, nes blynams vėstant jie darosi trapūs, lūžta ir neįmanoma apipjaustyti.

Likučius, kurie liko apipjausčius sutrupinkite. Atvėsę jie lengvai trupa, galite sumesti į maišiuką ir padaužyt su kočėlu ar tiesiog pirštais.

---

Lakštą tepkite greitinės kremu, dėkite kitą lakštą ir vėl tepkite iki kol, kol sunaudosite lakštus. Viską sudėję aptepkite kremu iš šonų ir viršaus ir paberkite trupinius.

---

Pyragą būtinai bent jau 2-3 valandas palaikykite šaldytuve, kad įsigertų kremas. Geriausia, žinoma, laikyti pernakt. :)

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Vaiva
2014-09-19 18:04:02
Gailiuosi, kad pries kepdama nepaskaiciau komentaru... Kepiau sunaus gimtadieniui, tai tik nuotaika susigadinau, didziausia nesamone sis receptas! Kremas skystas, miltu reikia kelis kartus daugiau, zodziu nors verk... rezultatas- keliu cm aukscio net nedristu pavadinti "tortas".
mama.lt
2013-11-25 15:27:52
receptą papildė mama.lt redaktorė, kuri tokį tortą kepė šeštadienį. :) dabar aprašymas lyg ir aiškesnis. :)
cia
2013-11-23 22:40:32
lakstu kepti nereikia kaip matau :) easy pagaminti :))) gyvenime tokio avangardo nedaryciau...
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva