Baltas tortas su spanguolėmis
Baltas tortas su spanguolėmis
Autorius: virtuvės guru
Jums reikės
 
kiaušiniai 2 kiaušinių tryniai
 
250 g
sviesto
 
175 g
cukraus
 
2 šaukštai
marmelado
 
1 šaukštas
tarkuotų apelsinų žievelių
 
175 g
šokolado
 
1 š
tirpios kavos
 
175 g
miltų
 
1 nubrauktas valgomasis šaukštelis
kepimo milteliai pertepimui
 
50 g
migdolų
 
 
su cukrumi trintų spanguolių
 
 
metalinių saldainiukų ir saujelės spanguolių
 

Paruošimas

Biskvito paruošimas: sumaišyti kiaušinių trynius,marmeladą ir garuose ištirpintą šokoladą, į gautą masę sudėti labai gerai su cukrumi išsuktą sviestą, paskui persijotus miltus, kėpimo miltelius,susmulkintus migdolų riešutus ir galiausiai - iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Apvalios skardos dugną ištepti riebalais, sudėti tešlą ir kepti maždaug 50 min. +175C orkaitėje. Iškeptą biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris plokštainius.

Kremo paruošimas: sumaišyti kiaušinių trynius,marmeladą ir garuose ištirpintą šokoladą, į gautą masę sudėti labai gerai su cukrumi išsuktą sviestą, paskui persijotus miltus, kėpimo miltelius,susmulkintus migdolų riešutus ir galiausiai - iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Apvalios skardos dugną ištepti riebalais, sudėti tešlą ir kepti maždaug 50 min. +175C orkaitėje. Iškeptą biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris plokštainius. Kremo paruošimas: labai gerai išsukti sviestą su cukrumi ir kiaušinių tryniais, po to suberti tarkuotas apelsino žieveles ir tirpią kavą. Kiekvieną biskvito sluoksnį prtepti spanguolių uogiene, kremu ir pabarstyti riešutų bei džiovintų vaisių mišiniu. Viršutinį sluoksnį puošti kremu ir iš spanguolių bei sidabrinių saldainių sudėliotomis gėlytėmis. Patariu gaminti išvakaro.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Andrėja