Šokoladinis kavos pyragas su puriu šokoladiniu glajumi
Šokoladinis kavos pyragas su puriu šokoladiniu glajumi
Autorius: Gabija
Jums reikės
300 g
cukraus
 
200 g
miltų
 
1 šaukštelio
kepimo miltelių
 
žiupsnelio
druskos
 
100 g
juodojo šokolado
 
230 ml
stiprios juodos kavos
 
2
kiaušinių
 
110 ml
aliejaus
 
100 g
grietinės
 
kelių lašų
vanilės ekstrakto
 

Paruošimas

Viršuje nurodyti ingredientai pyragui.

Šokoladiniam glajui jums reikės:
120 ml riebios grietinėlės;
60 g sviesto;
1-2 šaukštų cukraus;
250 g juodojo šokolado;
2 šaukštų stiprios kavos;
kelių lašų vanilės ekstrakto;
žiupsnelio druskos.

Pirmiausiai pasiruoškite glajų, nes jis turės visiškai atvėsti. Grietinėlę, sviestą, cukrų, druską dėkite į puodą ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies iki kol sviestas išsilydys. Sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, pakaitinkite iki kol ištirps. Supilkite kavą, įlašinkite vanilės ekstraktą, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti iki kol glajus sutvirtės, bus tepamos konsistencijos (apie 2 val.)

Paruoškite pyragą. Sumaišykite cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską. Atidėkite.
Antrame inde į karštą kavą sudėkite šokoladą ir išmaišykite iki kol ištirps.
Trečiame inde išplakite kiaušinius, aliejų, grietinę, vanilės ekstraktą. Supilkite šiek tiek atvėsusią šokoladinę kavą iš antro indo.
Galiausiai per tris kartus, kaskart labai gerai išmaišant suberkite miltų mišinį. Išmaišykite, kad nebūtų miltų gumuliukų.

Kepkite pyragą. Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Patikrinkite dantų krapštuku. Palikite atvėsti formoje.

Atvėsusį pyragą aptepkite glaistu. Palaikykite kambario temperatūroje bent 2 valandas. Galima pernakt palaikyti šaldytuve.

Labai skanus ir nesudėtingai paruošiamas tortas. Šokoladinį biskvitą galima perpjauti pusiau arba padalinti tešlą ir kepti dviejose formose, o tuomet pertepti kremu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (177)
Nojus