Pomidorų salsa
Pomidorų salsa
Autorius: Loreta
Jums reikės
5
pomidorų
 
2
paprikų
 
1
svogūno
 
3-4 skiltelių
česnako
 
1
čili pipiro
 
1 pundelio
petražolių arba kalendros
 
1 šaukšto
cukraus
 
2 šaukštų
citrinos sulčių
 
2 šaukštų
aliejaus
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Pomidorus supjaustykite kubeliais. Šiek tiek nuspauskite skystį. Paprikas taip pat supjaustykite mažesniais kubeliais. Svogūną, česnako skilteles, čili pipirą ir petražoles arba kalendrą ypač smulkiai sukapokite.

Viską sumaišykite. Salsą pagardinkite cukrumi (jis subalansuos pomidorų rūgštumą), druska, pipirais, citrinos sultimis, aliejumi. Viską išmaišykite ir palikite 15 min. pasimarinuoti (susidarys daug skysčio, bet tai normalu, jį, jeigu norite, nupilkite).

Pomidorų salsą skanaukite su kukurūzų ar bulvių traškučiais, orkaitėje paskrudintu lavašu ar tortilijomis. Ją taip pat tinka patiekti prie keptos paukštienos, žuvies ar mėsos. Galima uždėti ant duonos, užbarstyti sūriu ir apkepti orkaitėje.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (177)
Urte