Bulvių ir brokolių apkepas
Bulvių ir brokolių apkepas
Autorius: Nijolė
Jums reikės
5-6
bulvių
 
1
brokolio
 
1
mėlynojo svogūno
 
2 šaukštų
miltų
 
3 šaukštų
sviesto
 
500 ml
vištienos sultinio
 
300 g
grietinės
 
100 g
fermentinio sūrio
 
100 g
mocarelos sūrio
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
formai patepti
sviesto
 

Paruošimas

Bulves apvirkite, kad suminkštėtų, bet visiškai išvirti nereikia. Supjaustykite kubeliais ar riekelėmis.

Brokolį išskirstykite nedideliais žiedynais.

Svogūną supjaustykite kubeliais arba plonais pusžiedžiais.

Bulves, brokolį, svogūną, po pusę abiejų rūšių tarkuotų sūrių sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite į sviestu pateptą formą.

Paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame apkepinkite miltus, nuolat maišant supilkite sultinį, gerai išplakite, kad neliktų miltų gumuliukų. Pakaitinkite iki kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, sumaišykite su grietine. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais.

Gautą padažą supilkite ant bulvių ir brokolių. Užbarstykite likusiu tarkuotu sūriu.

Uždekite folija ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 10 min. iki kol apskrus.

Tiekiant pabarstykite žalumynais.

Sotus ir skanus apkepas, kurį galima valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie liesos paukštienos, žuvies.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (177)
Urte