Makaronai su kreminiu špinatų padažu
Makaronai su kreminiu špinatų padažu
Autorius: Diana
Jums reikės
500 g
makaronų (nevirtų)
 
1
svogūno
 
2-3 skiltelių
česnako
 
500 g
špinatų
 
100 g
kreminio sūrio (pvz., rikotos)
 
50 g
fetos sūrio
 
2 šaukštų
citrinos sulčių
 
2 šaukštų
petražolių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite. Pasilikite apie 60 ml vandens.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną iki kol suminkštės, 5-8 min., pridėkite smulkiai sukapotą česnaką ir kepinkite dar 1-2 min. Sudėkite špinatus ir maišant kepinkite iki kol jie sukris, susitrauks, apie 3 min. Pagardinkite druska, pipirais, dar porą minučių pakepinkite.

Apkeptus špinatus, o taip pat petražoles, fetos ir kreminį sūrius, citrinos sultis sutrinkite maisto smulkintuvu. Įpilkite nuo makaronų virimo likusį karštą vandenį ir perplakite. Pagal skonį įdėkite daugiau druskos, pipirų. Galima įdėti čili pipirų.

Perkoštus, karštus makaronus nedelsiant sumaišykite su špinatų padažu ir tiekite.

Patiekite su tarkuotu kietuoju sūriu ar sutrupintu fetos sūriu. Labai skanus, ryškus patiekalas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (177)
JUSTINA