Itališkas bulvių košės apkepas
Itališkas bulvių košės apkepas
Autorius: Aistė
Jums reikės
formai paruošti
sviesto, džiūvėsėlių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
100 g
sūrio
 
150 g
miltų
 
100 g
kumpio
 
1
kiaušinio
 
500 g
bulvių
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Bulves išvirkite su lupena. Palaukite, kol atvės, nulupkite ir sutarkuokite. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Įberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite. Bulvių tešlą padalinkite į dvi dalis.

Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsiais (truputį sviesto ir džiūvėsių pasilikite apkepo viršui). Dėkite pusę bulvių tešlos. Ant jos dėkite plonai supjaustytą kumpį, pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėkite likusią bulvių tešlą. Apkepą patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėsiais.

Paruoštą apkepą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Iki kol švelniai apskrus.

Sotų apkepą tiekite su lengvomis salotomis ar šviežiomis daržovėmis. Apkepą galima kepti su įvairiu kumpiu, dešra, keptos ar virtos mėsos likučiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Auksyte