Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Autorius: Toma
Jums reikės
300 g
špinatų
 
500 g
sluoksniuotos mielinės tešlos
 
400 g
lašišos filė
 
1
kiaušinio
 
100 ml
grietinėlės
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
0.5
citrinos
 
2 šaukštų
aliejaus
 
70 g
tarkuoto sūrio (labiausiai tiktų parmezanas)
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Nuo citrinos puselės nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis.

Nuo žuvies filė nupjaukite odą, filė stambiai supjaustykite. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Porą minučių pakepinkite pasmulkintus špinatus, juos pagardinkite nutarkuota citrinos žievele, druska, pipirais. Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 5 min., kad truputį nugaruotų, sutirštėtų. Nukelkite nuo ugnies, suberkite tarkuotą sūrį.

Tešlą vos vos pakočiokite ant miltuoto stalo. Dėkite špinatus, ant jų - lašišą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, suspauskite kraštelius. Patepkite išplaktu kiaušiniu.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

Šis pyragas skaniausias dar šiltas, tačiau puikus ir šaltas. Patiekite su salotomis, jogurtiniu žolelių padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (158)
Gabrielius