Šokoladinis manų kruopų pyragas (veganiškas)
Šokoladinis manų kruopų pyragas (veganiškas)
Autorius: Evelina
Jums reikės
papildomai
riešutų, džiovintų vaisių, uogų
 
200 g
miltų
 
200 g
manų kruopų
 
10 g
kepimo miltelių
 
4 šaukštų
kakavos
 
180-200 g
cukraus
 
120 ml
aliejaus (rapsų, saulėgrąžų)
 
180 ml
vandens
 
10 g
vanilinio cukraus
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Manų kruopas sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilkite vandenį. Išmaišykite ir palikite brinkti kambario temperatūroje 2-3 val. Jeigu norite brinkinti iš vakaro, tai uždenkite maistine plėvele ir brinkinkite šaldytuve.

Į išbrinkusius manus supilkite aliejų (labiausiai tinka bekvapis aliejus, pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų), įberkite kakavą. Labai gerai išmaišykite. Įsijokite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Galite įmaišyti razinų, riešutų, džiovintų vaisių ar uogų.

Kepimo formą patepkite aliejumi, truputį apsijokite miltais. Supilkite tešlą. Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Patikrinkite ar iškepė dantų krapštuku. Iškeptą pyragą galima glazūruoti šokoladu ir pabarstyti cukraus pudra.

Paprastai paruošiamas, pigus ir tikrai gardus pyragas, kuriam nereikia jokių gyvūninės kilmės produktų.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (158)
Gabrielius