Purios vanilinės bandelės
Purios vanilinės bandelės
Autorius: Diana
Jums reikės
10 g
vanilinio cukraus
 
100 g
sviesto
 
8 g
sausų mielių
 
2 šaukštų
riebios grietinėlės
 
250 ml
pieno
 
600 g
miltų
 
5
kiaušinių trynių
 
žiupsnelio
druskos
 
4 šaukštų
cukraus
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Šiek tiek pašildykite pieną (bet jis neturi būti per karštas, nes pražus mielės). Piene ištirpinkite mieles, 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus miltų. Išmaišykite, palikite pastovėti 15 min. šiltoje vietoje.

Po to į pieną suberkite likusį cukrų, druską, 4 trynius, minkštą sviestą, vanilinį cukrų (galima pakeisti keliais lašais vanilės ekstrakto). Gerai išmaišykite.

Tuomet dalimis, kaskart permaišant įsijokite miltus. Užminkykite minkštą tešlą. Ją sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite kilti apie valandą.

Pakilusią tešlą perminkykite, suformuokite bandeles (turėtų gautis apie 15 vnt.) Bandeles, paliekant 1,5 cm tarpelius, sudėliokite vieną prie kitos. Vėl pridenkite ir palikite kilti iki kol jos liesis tarpusavyje.

Antrą kartą pakilusias bandeles patepkite likusio kiaušinio trynio ir grietinėlės plakiniu. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Skanutėlės bandelės, kurios idealiai tiks pusryčiams. Žinoma, iš šios tešlos galite suformuoti ir pynutę, į tešlą galima įmaišyti razinų.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
faustas ivoska