Žemaitiška pusmarškonė košė su pienu
Žemaitiška pusmarškonė košė su pienu
Autorius: Toma
Jums reikės
1 stiklinės
miltų
 
pagal skonį
druskos
 
500 g
bulvių
 
1 l
pieno
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Bulves nuskuskite, supjaustykite, supilkite vandenį, pagardinkite druska. išvirkite. Skystį nupilkite. Bulves sugrūskite.

Ant sugrūstų bulvių pilkite pieną (originaliame recepte dažniausiai naudojamas ne pienas, bet vanduo, kuriame virė bulvės. Bet su pienu košė dar švelnesnė!) ir verdant, palaipsniui, nuolat maišant suberkite miltus. Virkite nuolat maišant iki kol sutirštės, nebesijaus miltų skonio.

Pusmarškonę košę galima patiekti su silke arba su mirkalu ir raugintais kopūstais. Mirkalui reikia paspirginti lašinukus, pjaustytą svogūną, įberkite šaukštą miltų, pakepinkite, įpilkite pieno arba vandens ir pavirkite kol sutirštės. Jeigu pylėte vandenį, tai pabaigoje dar įdėkite grietinės. Mirkalą ant košės reikia dėti karštą.

Skanaus!
Gairės: bulvių, druskos, miltų, pieno.
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
guste