Su grybais ir sūriu užkeptos bulvės
Su grybais ir sūriu užkeptos bulvės
Autorius: Nijolė
Jums reikės
2
svogūnų
 
200 g
grybų
 
100 g
sūrio
 
2 šaukštų
majonezo
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
5
didelių bulvių
 
kepimui ir skardai patepti
aliejaus
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Bulves išvirkite su lupenomis, nepervirkite. Atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite pusiau, puseles šiek tiek išskobkite, kad pavyktų dubenėliai.

Grybus, jeigu naudojate, pavyzdžiui, kazlėkus ar lepšius, apvirkite. Jeigu naudojate pievagrybius, baravykus ar voveraites, tai nereikia apvirti. Grybus ir svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus arba sviesto. Pagardinkite druska, pipirais.

Grybais įdarykite bulves.

Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su majonezu. Uždėkite ant bulvių puselių.

Puseles sudėkite į aliejumi pateptą formą. Kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Bulves patiekite su grietine, raugintais ar marinuotais agurkėliais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (193)
Ineta