Marinuoti pievagrybiai
Marinuoti pievagrybiai
Autorius: Toma
Jums reikės
890 ml
vandens
 
6
pipirų grūdelių
 
800-900 g
pievagrybių
 
3
lauro lapelių
 
4
gvazdikėlių
 
4 šaukštų
druskos
 
2 šaukštų
cukraus
 
0.5 šaukštelio
cinamono
 
110 ml
9% acto
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Užvirinkite vandenį, įdėkite lauro lapus, cukrų, pipirus, gvazdikėlius, suberkite cinamoną. Virkite 3 min. Virimo pabaigoje supilkite actą, dar truputį pašildykite ir nukelkite nuo ugnies.

Grybus pavalykite, jeigu labai dideli galite supjaustykite ketvirčiais ar pusiau. Grybus sudėkite į puodą su šaltu vandeniu užvirkite. Vandenį nupilkite, užpilkite nauju šaltu, švariu vandeniu. Suberkite druską. Virkite nemaišydami iki užvirimo. Vandeniui užvirus permaišykite, nugraibykite putas (jeigu bus). Kuomet grybai nusės ant dugno, juos išgraibykite ir sudėkite į iškaitintus, švarius stiklainius. Nupilkite, jeigu ant dugno prisirinko grybų nuoviro.

Užpilkite marinatą. Užsukite. Laikykite šaldytuve.

Puikiausi grybukai, kurie tiks tiek kaip užkandis, tiek ir kaip garnyras. Kuo mažesni pievagrybiai (idealu, jeigu sijonukas dar neatšokęs, kepurėlė prisispaudusi prie kotelio), tuo baltesni jie išliks. Marinatą galima naudoti ir kitiems grybams.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Augustė