Minkštutėlis prancūziškas pyragas „Far Breton“ su džiovintomis slyvomis
Minkštutėlis prancūziškas pyragas „Far Breton“ su džiovintomis slyvomis
Autorius: Gabija
Jums reikės
trupučio
vanilės ekstrakto
 
formai patepti
sviesto
 
5 šaukštų
sviesto
 
300 ml
riebaus pieno
 
1 stiklinės
miltų
 
3
kiaušinių
 
1 stiklinės
juodos arbatos
 
1-1.5 stiklinės
džiovintų slyvų
 
žiupsnelio
druskos
 
100 g
cukraus
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Išplakite kiaušinius, pieną, vanilės ekstraktą, druską, ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą, cukrų. Dalimis, vis perplakant įsijokite miltus. Indą su skysta tešla uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 3 valandas, geriausiai palikti subręsti pernakt.

Džiovintas slyvas perplaukite, o tuomet užpilkite karšta, stipria arbata. Uždenkite ir palikite 30 min.

Tešlą ištraukite iš šaldytuvo, lengvai perplakite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą formą. Ant viršaus tolygiai išdėliokite iš arbatos ištrauktas slyvas (truputį nupurtykite skysčio perteklių).

Pyragą kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Ar iškepęs patikrinkite dantų krapštuku.

Šis tradicinis prancūziškas pyragas labai minkštas, tirpstantis burnoje, o slyvos jam suteikia malonaus ir gan ryškaus skonio. Pyragas labai greitai ir lengvai paruošiamas, tačiau skoniu prilygsta ir prabangiam tortui.
Truputį atvėsusį pyragą galima apiberti cukraus pudra, patiekti su ledais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Lukas