Bulvių rageliai su siūriu
Bulvių rageliai su siūriu
Autorius: Dalia
Jums reikės
200 g
bulvių
 
100 g
miltų
 
6-8 šaukštų
tarkuoto sūrio
 
pagal skonį
druskos
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Bulves išvirkite, sugrūskite į košę ir palaukite, kol atvės. Žinoma, puikiausiai tiks nuo pietų ar vakarienės likusi bulvių košė.

Į bulvių košę įmaišykite pusę tarkuoto sūrio, miltus, pasūdykite. Suminkykite tvirtą tešlą. Miltų gali reikėti ir daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo to kiek krakmolo bulvėse, nuo pačių miltų kokybės.

Ant miltuoto stalo iškočiokite apskritą tešlos paplotį (kaip picai), 0,5 cm storumo. Paplotį išilgai supjaustykite, trikampiais (vėlgi kaip picos gabaliukus). Ant kiekvieno trikampio kraštelio dėkite po truputį tarkuoto sūrio ir susukite.

Suktinukus apskrudinkite įkaitintame aliejuje iki kol apskrus, sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

Tokius bulvių ragelius galima kepti ne tik su sūriu. Sūrį galima sumaišyti su kumpiu, žalumynais, galima pridėti pakepintų morkų su svogūnais, pievagrybių ar kitų grybų, pakepinto faršo...

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (176)
Gabija