Indiški paplotėliai - duonelės puri
Indiški paplotėliai - duonelės puri
Autorius: Evelina
Jums reikės
100 ml
šilto vandens
 
160 g
miltų
 
0.5 šaukštelio
druskos
 
kepimui
aliejaus
 
1 šaukštelio
aliejaus
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Miltus (geriausiai tiktų viso grūdo kvietiniai miltai) sumaišykite su druska, įpilkite šiltą vandenį ir suminkykite tešlą. Įpilkite šaukštelį aliejaus ir perminkykite.

Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje 40 min.

Tešlą padalinkite nedideliais gabaliukais ir labai plonai iškočiokite.

Paplotėlius kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus ir pasipūs. Sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

Šias duoneles galima kepti aromatiniame aliejuje - įkaitintame aliejuje, visų pirma, apkepinkite kmynų sėklas, pipirų grūdelius, kalendros, pankolių sėklas ar kitus mėgiamus, stambius, nemaltus prieskonius. Pasklidus kvapui prieskonius išimkite ir tokiame aliejuje kepkite duoneles.

Duoneles taip pat galima kepti lydytame svieste ghee.

Duoneles puri tiekite su įvairiais indiškais patiekalais, sriuba, troškiniais, ant jų galima sudėti įvairius produktus (patroškintas daržoves, mėsą, užberti sūrio).
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (143)
Vėjus