Tefteliai lyg vaikystėje
Tefteliai lyg vaikystėje
Autorius: Aistė
Jums reikės
400 g
faršo (jautienos ir kiaulienos)
 
0.5 stiklinės
ryžių
 
1
kiaušinio
 
1
svogūno
 
4 šaukštų
miltų
 
40 ml
aliejaus kepimui
 
1 šaukštelio
pomidorų pastos
 
1 šaukšto
riebios grietinėlės
 
300 ml
vandens
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, biriai išvirtais ir atvėsintais ryžiais, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska, pipirais.

1 šaukštą miltų atidėkite. Likusius miltus suberkite į lėkštę. Miltuose pavoliokite teftelius.

Teftelius apkepinkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Į keptuvę supilkite 200 ml verdančio vandens (galima pakeisti sultiniu). Teftelius troškinkite 15 min.

100 ml šilto vandens (galima pakeisti sultiniu) sumaišykite su grietinėle, pomidorų pasta ir pasiliktu šaukštu miltų. Supilkite ant teftelių ir troškinkite dar 15 min.

Puikūs tefteliai, kurie tikrai primins vaikystę, vaikų darželio arba mokyklos valgyklą.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Linukas