Biskvito vyniotinis su obuoliais ir džiovintais vaisiais
Biskvito vyniotinis su obuoliais ir džiovintais vaisiais
Autorius: Toma
Jums reikės
4 šaukštų
miltų
 
3 šaukštų
cukraus
 
5 g
vanilinio cukraus
 
0.25 šaukštelio
kepimo miltelių
 
4 šaukštų
aliejaus
 
4
kiaušinių
 
2
obuolių
 
10
džiovintų slyvų
 
pagal skonį
cinamono
 
kepimo popieriui patepti
sviesto
 
apibarstymui
cukraus pudros
 

Paruošimas

Slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10-15 min. išbrinkti. Tuomet išimkite, atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Trynius ištrinkite su miltais, kepimo milteliais, aliejumi ir vaniliniu cukrumi. Baltymus išplakite, palaipsniui berdami cukrų iki kol cukrus ištirps, baltymai suputos ir tūris padidės (iki standžių putų plakti nereikia). Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į trynių masę.

Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su slyvomis.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu. Suberkite obuolių, slyvų mišinį, pabarstykite cinamonu, užpilkite tešlą.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. iki kol sutvirtės ir taps auksinės spalvos.

Dar karštą biskvito paplotį atsargiai atskiriant nuo kepimo popieriaus susukite į vyniotinį. Palikite atvėsti, atvėsusį apiberkite cukraus pudra.

Sukdami vyniotinį galite pertepti kremine varške su trupučiu cukraus ar plakta grietinėle. Vyniotinį galima kepti ir su kitais džiovintais vaisiais, uogomis, puikiai tiks abrikosai, spanguolės.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Gediminas