Keptas žiedinis kopūstas su faršu ir sūriu
Keptas žiedinis kopūstas su faršu ir sūriu
Autorius: Evelina
Jums reikės
1
svogūno
 
100 g
sūrio
 
50 g
majonezo
 
400 g
faršo (tinka įvairus)
 
2 šaukštų
džiūvėsėlių
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
2 skiltelių
česnako
 
skardai patepti
aliejaus
 
1
žiedinio kopūsto
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Nuo žiedinio kopūsto nuimkite lapus, išpjaukite keletą žiedynų, kad liktų tuščios erdvės. Kopūstą įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirkite 5-10 min. Ištraukite ir palikite truputį atvėsti.

Paruoškite faršą. Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais.

Majonezą sumaišykite su sutrintu česnaku.

Kopūstą apdėliokite faršu, jo prikiškite į tarpelius. Tuomet aptepkite česnakiniu majonezu, pabarstykite džiūvėsiais.

Dėkite į aliejumi pateptą skardą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Tuomet kopūstą ištraukite, apiberkite tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę, kad išsilydytų ir truputį apskrustų sūris.

Originalus ir ganėtinai greitai paruošiamas patiekalas. Valgykite su gaiviomis salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (144)
dukryte