Mielinė kefyro tešla puriems koldūnams, virtiniams
Mielinė kefyro tešla puriems koldūnams, virtiniams
Autorius: Gabija
Jums reikės
500 ml
kefyro
 
50 g
mielių (šviežių)
 
1
kiaušinio
 
1 šaukšto
cukraus
 
žiupsnelio
druskos
 
800-1000 g
miltų
 

Paruošimas

Mieles su cukrumi ištrinkite šakute. Kefyrą truputį pašildykite (jis jokiu būdu neturi būti karštas!) ir supilkite ant mielių. Viską išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, išplakite.

Įberkite žiupsnelį druskos ir maišant įsijokite miltus. Suminkykite tešlą. Gali būti, kad reikės daugiau ar mažiau miltų.

Paruoštą tešlą pridenkite ir palikite 1,5 val. šiltoje vietoje pakilti.

Tešlą iškočiokite į piršto storumo lakštą, stikline išspauskite apskritimus, į juos dėkite mėgiamą įdarą. Tinka tiek saldus, tiek ir pikantiškas įdaras - uogos, uogienė, varškė su priedais, faršas su mėgiamais prieskoniais, virtos bulvės ir t.t.

Suformuokite virtinukus arba koldūnus.

Gaminius iš šios tešlos galima virti, tačiau ypač skanu juos ruošti garuose.

Koldūnai, virtiniai iš šios tešlos gaunasi labai purūs ir gražūs, kaip bandelės.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
SAULIUS