Kavos marinatas mėsai
Kavos marinatas mėsai
Autorius: Rita
Jums reikės
1.5 stiklinės
stiprios kavos
 
0.5 stiklinės
rudojo cukraus
 
3 šaukštų
aštrių garstyčių
 
2 skiltelių
česnako
 
0.5 šaukštelio
džiovintų čiobrelių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Labai stiprią (gerokai stipresnę, nei tokia, kokią geriate rytais), nukoštą kavą išplakite su garstyčiomis, labai smulkiai sukapotu ar pertrintu česnaku (galite pakeisti 0,5-1 šaukšteliu česnakų miltelių), džiovintais čiobreliais, druska, pipirais.

Į šį marinatą sudėkite kepsnius arba šonkaulius (marinatas ypač tinka kiaulienai, bet taip pat tiks ir jautienai, ypač jautienos šonkauliams). Marinuokite kambario temperatūroje 2-3 valandas, geriausia pernakt palaikyti šaldytuve.

Marinuotą mėsą kepkite keptuvėje (galima apkepinti keptuvėje ir pabaigti kepti orkaitėje) arba virš įkaitintų žarijų, kepsninėje.

Šis marinatas mėsai suteikia malonaus dūmo skonio ir kvapo.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (196)
evita