Jogurtinis keksas su braškėmis
Jogurtinis keksas su braškėmis
Autorius: Toma
Jums reikės
220 g
sviesto
 
2 stiklinių
cukraus
 
3
kiaušinių
 
3 šaukštų
citrinos sulčių
 
1
nutarkuotos citrinos žievelės
 
2.5 stiklinės
miltų
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
0.5 šaukštelio
druskos
 
225 g
graikiško jogurto be priedų
 
0.3 stiklinės
pieno
 
1 šaukštelio
vanilinio cukraus
 
350 g
braškių
 

Paruošimas

Į indą persijokite 2,25 stiklinės (šiek tiek miltų reikia pasilikti uogoms apvolioti) miltų, sumaišykite su soda, druska, nutarkuota citrinos žievele.

Mikseriu išplakite minkštą sviestą (truputį pasilikite formai patepti) su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol bus purus, baltas kremas. Tuomet po vieną, kaskart perplakant įmuškite kiaušinius. Supilkite citrinų sultis. Įmaišykite jogurtą, pieną, perplakite.

Dalimis, perplakant įsijokite miltų mišinį. Kekso tešla paruošta.

Braškes supjaustykite gan stambiai ir dėmesingai apvoliokite pasiliktuose miltuose. Miltuotas braškes įmaišykite į tešlą.

Formą patepkite sviestu. Supilkite tešlą.

Keksą kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Iškeptam keksui leiskite visiškai atvėsti formoje, tik tuomet išimkite, galite apiberti cukraus pudra.

Labai skanus, minkštas, drėgnas keksas. Žinoma, jį galima kepti ir su kitomis uogomis ar be jų.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (186)
Alisa