Ruginiai sausainiai
Ruginiai sausainiai
Autorius: Rita
Jums reikės
160 g
ruginių miltų
 
80 g
sviesto
 
80 g
cukraus
 
1
kiaušinio
 
5
graikinių riešutų
 
1 šaukštelio
kepimo miltelių
 
žiupsnelio
druskos
 

Paruošimas

Visi produktai (išskyrus sviestą) turi būti kambario temperatūros.

Keptuvėje pakepinkite riešutus, palaukite, kol atvės, patrinkite tarp pirštų, kad nusiimtų kartoka odelė. Smulkiai sukapokite peiliu.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, smulkintais riešutais. Sudėkite šaltą sviestą, ištrinkite iki trupinių. Berkite cukrų, žiupsnelį druskos. Išmaišykite.

Į gautą masę įmaišykite išplaktą kiaušinį. Suminkykite tešlą. Tešla šiek tiek lipni, kad neliptų prie rankų minkant rankas galite patepti aliejumi. Tešlą įdėkite į maišelį ar įsukite į maistinę plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve.

Suformuokite sausainius. Nuo tešlos atgnybkite nedidelį kamuoliuką (maždaug 10 g svorio). Jį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suspauskite šakute. Iš pradžių spauskite skersai, o tada - išilgai, kad susidarytų grotelės.

Kepdami sausainiai dar padidės, tad formuojant palikite tarpus.

Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje. Neilgai, iki 10 min.

Skanūs, trapūs ir sveiki sausainiai.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)
Monika