Braškių cukatai
Braškių cukatai
Autorius: Rita
Jums reikės
1 kg
braškių
 
800 g
cukraus
 
1 L
vandens
 

Paruošimas

Braškes nuplaukite, nuimkite žalius lapelius.

Vandenį užvirinkite su cukrumi. Į verdantį sirupą sudėkite uogas, pavirkite 10 min. Uogas perdėkite į sietelį, palikite nuvarvėti. Sirupo mums nebereikės, tačiau jo neišpilkite - praskieskite, pridėkite obuolių ir išvirkite kompotą, naudokite jį biskvito sulaistymui.

Uogas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Džiovinkite iki 35-45C įkaitintoje orkaitėje, ko uogos bus sausos, tačiau elastingos, nekietos.

Cukatus laikykite švariame, užsuktame stiklainyje ar hermetiškame indelyje.

Braškių cukatai labai skanūs, jais galima papuošti kepinius, naudoti kaip įdarą pyragui, panaudoti verdant kompotą.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Jelena
2017-06-29 23:19:04
Man kažkodėl nesigavo.Ar vandens tiek nereikia,ar virti reikia trumpiau.Uogos išsileido.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (167)
Nedas