Purūs kefyro sklindžiai
Purūs kefyro sklindžiai
Autorius: Toma
Jums reikės
0.5 šaukštelio
sodos
 
350 g
miltų
 
1
kiaušinio
 
500 ml
kefyro
 
0.5 šaukštelio
druskos
 
2 šaukštų
cukraus
 
150 ml
aliejaus kepimui
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

 

Į indelį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Sumaišykite miltus su soda ir mišinį įsijokite į kefyrą. Gerai išplakite tešlą šluotele ir palikite pabręsti 20 min. Galima įmaišyti razinų.

Storadugnę (būtų idealu špižinę) keptuvę įkaitinkite, gausiai pilkite aliejaus (aliejaus sluoksnis turi būti 0,5 cm).

Kepkite nedidelius sklindžius. Ugnis turi būti nedidelė, sklindžiai turi kepti tolygiai, lėtai. Kuomet kepančio blynelio viršus pasipūs, jį iškart apverskite.

Šitaip iškepkite visus sklindžius.

Sklindžius tiekite su uogiene, grietine, kondensuotu pienu, uogomis ar vaisiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
mms
emilija