Ukrainietiški grikių ir faršo kotletai pomidorų padaže
Ukrainietiški grikių ir faršo kotletai pomidorų padaže
Autorius: Rita
Jums reikės
500 g
faršo (tinka tiek mėsos, tiek paukštienos)
 
150 g
grikių (nevirtų)
 
2
svogūnų
 
2
kiaušinių
 
200 g
pomidorų padažo
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
apvoliojimui
miltų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Grikius perplaukite, suberkite į pasūdytą, verdantį vandenį, išvirkite. Atidėkite, kad atvėstų.

Į faršą įmaišykite vieną smulkiai sukapotą svogūną, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais (galima įdėti ir daugiau patinkančių prieskonių). Galiausiai sudėkite virtus grikius ir gerai viską išmaišykite.

Suformuokite pailgus, apvalius kotletus, juos apvoliokite miltuose ir apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje iki kol kotletai apskrus. Atidėkite.

Likusį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepinkite aliejuje, tuomet sudėkite pomidorų padažą, išmaišykite, porą minučių pakaitinkite, pagardinkite druska, pipirais.

Į padažą sudėkite apkepintus grikių kotletus, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 20-25 min.

Puikūs kukuliai, kuriuos galima pagaminti, jeigu liko šiek tiek grikių košės.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Kristupas