Šokoladinis pyragas su varškės viduriuku
Šokoladinis pyragas su varškės viduriuku
Autorius: Evelina
Jums reikės
2
kiaušiniai
 
150 g
cukraus
 
200 g
grietinės
 
160 g
miltų
 
4 šaukštelių
kakavos
 
50 g
sviesto
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
žiupsnelio
druskos
 

Paruošimas

Viršuje nurodyti ingredientai tešlai.

Varškės viduriukui jums reikės:
500 g varškės;
3 kiaušinių;
100 g cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
30 g manų kruopų.

Pirmiausiai pasiruoškite tešlą. 2 kiaušinius išplakite su cukrumi, žiupsneliu druskos. Tuomet sudėkite grietinę, minkštą sviestą ir viską gerai išsukite. Įsijokite miltus, sodą, kakavą. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Ją atidėkite, kol ruošite varkšę pyrago viduriukui.

Varškę pertrinkite šakute, įmuškite 3 kiaušinius, gerai išmaišykite. Tuomet suberkite cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas ir vėl gerai išmaišykite. Varškės masę gerai ištrinkite maisto smulkintuvu, kad būtų švelni, tolygi. Taip pat galima naudoti kepiniams skirtą varškę, tuomet nereikės papildomai trinti.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pirmiausiai į ją supilkite šokoladinę tešlą. Tuomet tik į centrą, šonuose paliekant šokoladinės tešlos kraštus, atsargiai sudėkite varškės įdarą.

Formą statykite į šaltą, neįjungtą orkaitę. Tik tuomet įjunkite orkaitę, nustatykite 180C kaitrą. Kepkite 40-45 min. Kepinys nebus visiškai sausas ir tvirtas, bet viskas gerai, taip ir turi būti, vėsdamas jis sutvirtės. Jeigu perlaikysite, tai pyragas išsausės.

Pyragą palikite visiškai atvėsti ir tik tuomet ragaukite.

Pyragą galite papuošti uogomis, migdolais, apiberti cukraus pudra.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (158)
AUSTEJA