Kalmarų žiedai tešloje
Kalmarų žiedai tešloje
Autorius: Diana
Jums reikės
4
kalmarų filė
 
2
kiaušinių baltymų
 
1 stiklinės
vandens
 
1 stiklinės
miltų
 
1 šaukšto
aliejaus
 
pagal skonį
druskos
 
kepimui
aliejaus
 
patiekimui
citrinos
 

Paruošimas

Jeigu naudojate šaldytą kalmarų filė, tai ją atitirpinkite. Kalmarų filė sudėkite į verdantį vandenį ir porą minučių pavirkite. Ištraukite, atvėsinkite, supjaustykite žiedais.

Kiaušinių baltymus išplakite, kol šiek tiek suputos.

Atskirame indelyje miltus išplakite su vandeniu, pagardinkite druska, įpilkite aliejaus ir išmaišykite, tuomet supilkite plaktus baltymus ir viską gerai išplakite šluotele.

Kalmarų žiedus merkite į gautą tešlą ir apskrudinkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

Kalmarų žiedus valgykite apšlakstytus citrinos sultimis, galima pamirkyti į lengvą jogurtinį padažą.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (158)
Olesia