Pyragas su kreminiu obuolių įdaru
Pyragas su kreminiu obuolių įdaru
Autorius: Toma
Jums reikės
2.5 stiklinės
miltų
 
300 g
sviesto
 
2 - 3 šaukštų
cukraus
 
1
kiaušinio
 
keletos šaukštų
šalto vandens
 
formai paruošti
sviesto, manų kruopų arba miltų
 

Paruošimas

Viršuje surašykite ingredientai tešlai.

Jums dar reikės:
Įdarui:
4-5 obuolių;
2 kiaušinių;
1 stiklinės grietinės;
1 stiklinės cukraus;
Saujos riešutų (nebūtina).

Minkštą sviestą ištrinkite su miltais iki kol susidarys trupinėliai, tuomet suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį. Tešlą suminkykite į rutulį, jeigu nesusiminko, tai pilkite šaukštą šalto vandens ir perminkykite, vėl pilkite šaukštą vandens ir minkykite. Taip darykite tol, kol susiminkys į rutulį. Paruoštą tešlą įdėkite į maišelį ir valandėlę palaikykite šaldytuve.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Įdarui skirtus kiaušinius, grietinę, cukrų gerai išplakite.

Tešlą iškočiokite į apskritimą, jį įklokite į sviestu pateptą ir miltais arba manų kruopomis apibarstytą formą atsegamais kraštais, suformuojant pagrindą ir kraštelius. Sudėliokite obuolius, supilkite grietinės ir kiaušinių plakinį. Apibarstykite riešutais.

Pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol kreminis įdaras sutvirtės, viršus truputį apskrus.

Nuostabaus skonio, labai švelnus, tiesiog burnoje tirpstantis obuolių pyragas, kuris jus tikrai sužavės...

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Gabija