Vištienos „bombos“ su pievagrybiais
Vištienos „bombos“ su pievagrybiais
Autorius: Janina
Jums reikės
500 g
vištienos filė
 
300 g
pievagrybių
 
1
svogūno
 
70 g
sūrio
 
3 šaukštų
grietinėlės
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, viską apkepinkite iki kol nugaruos nuo grybų susidaręs skystis. Pagardinkite druska, pipirais. Į grybus įmaišykite tarkuotą sūrį, įpilkite grietinėlės. Išmaišykite.

Vištienos filė išilgai supjaustykite kepsniais. Juos išmuškite. Pagardinkite druska, pipirais.

Į kiekvieno išmušto kepsnio centrą dėkite šiek tiek grybų įdaro, susukite, suteikiant kamuoliuko formą, jeigu reikia sutvirtinkite dantų krapštukais. Įsukite į aliejumi pateptą foliją.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 min., tuomet foliją atsargiai (išeis karšti garai, nenusideginkite!) šiek tiek išsukite, atverkite ir grąžinkite į orkaitę dar 5-10 min., kad apskrustų.

Patiekite su mėgiamu garnyru. Tokias vištienos „bombos“ galima ruošti ir su kitokiais įdarais - patroškintomis morkomis, bulvių koše, džiovintomis slyvomis ar persikais, fetos sūriu su špinatais ar džiovintais pomidorais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Vilius