Manų kruopų blyneliai
Manų kruopų blyneliai
Autorius: Lina
Jums reikės
200 ml
pieno
 
žiupsnelio
druskos
 
1 šaukšto
cukraus
 
60 g
manų kruopų
 
1
kiaušinio
 
apvoliojimui
džiūvėsėlių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Pieną supilkite į nesvylantį puodą, suberkite cukrų, druską. Pienui pradėjus užvirinėti po truputį suberkite manų kruopas. Ant nedidelės ugnies, nuolat maišant virkite manų kruopų košę. Ji turi gautis labai tiršta. Košę palikite atvėsti.

Kiaušinį išplakite. Jį supilkite į atvėsusią košę. Labai gerai išmaišykite.

Iš košės suformuokite blynelį, jį apvoliokite džiūvėsiuose.

Gerai įkaitintame aliejuje apkepinkite blynelius iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol apskrus.

Blynelius patiekite su grietine ar uogiene. Juos galima pagerinti į manų kruopų košę įmaišius razinų, kitų džiovintų uogų ar vaisių, vanilinio cukraus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Eva