Zefyrinė masė tortų papuošimui
Zefyrinė masė tortų papuošimui
Autorius: Gabija
Jums reikės
200 g
zefyrų
 
2 šaukštų
citrinų sulčių
 
300-350 g
cukraus pudros
 

Paruošimas

Zefyrus sudėkite į indą, apliekite citrinų sultimis ir 10-20 sekundžių pakaitinkite mikrobanginėje. Zefyrai turi ištirpti. Jeigu neištirpo, tai išmaišykite ir dar kelioms sekundėms pastatykite į mikrobanginę.

Į ištirpintus zefyrus, palaipsniui, vis maišant įsijokite cukraus pudrą iki kol pasidarys minkoma masė. Jeigu reikia, tai galite įlašinti norimos spalvos maistinių dažų, taip pat galite rinktis atitinkamos spalvos zefyrus. Gerai išminkykite.

Iš pasiruoštos masės iškart formuokite papuošimus, ore masė džiūna, kietėja. Jeigu liko šiek tiek masės, tai ją įvyniokite į maistinę plėvelę taip, kad būtų kuo mažiau sąlyčio su oru, laikykite šaldytuve.

Paruošta zefyrinė masė primena plastiliną, tad su ja labai patogu dirbti, o puošmenos atrodo tikrai labai gražiai.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Laima
2017-05-28 22:02:03
Atrodo graziai .Tiesiog teks isbandyt.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (167)
Marius