Tiršta uzkekiška sriuba „Šurpa“
Tiršta uzkekiška sriuba „Šurpa“
Autorius: Mindaugas
Jums reikės
500 g
riebios avienos arba jautienos
 
5-6
didelių bulvių
 
2
paprikų
 
2
pomidorų
 
1
didelės morkos
 
1
didelio svogūno
 
2-3 skiltelių
česnako
 
2 šaukštų
pomidorų pastos
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
 
kepimui
aliejaus
 
didelio pundelio
žalumynų
 

Paruošimas

Keptuvėje (idealiu atveju, kazane ant laužo) aliejuje apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Tuomet sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą mėsą, gerai apkepinkite. Mėsai iškepus sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, minutėlę pakepinkite, sudėkite stambiai pjaustytas paprikas ir morką. Šiek tiek patroškinkite.

Jeigu gaminate keptuvėje, tai viską perdėkite į puodą. Dėkite pomidorų pastos, užpilkite vandeniu taip, kad viską apsemtų. Troškinkite 30 min.

Sudėkite stambiai pjaustytas, nuskustas bulves, pagardinkite druska, pipirais, čili pipirais, galima įdėti prieskoninių žolelių ir pan. Troškinkite iki kol bulvės suminkštės.

Pačioje gaminimo pabaigoje pridėkite spaustuku perspausto česnako, išmaišykite. Išjunkite kaitrą (arba nuimkite nuo laužo), suberkite smulkiai sukapotus žalumynus (ypač tinka kalendra) uždenkite dangčiu ir palikite 10-15 min. nusistovėti.

Šią sriubą galima virti su įvairia, riebesne mėsa, kaulais, galima pridėti pupelių, avinžirnių.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Matas