Zrazai su sūriu
Zrazai su sūriu
Autorius: Rita
Jums reikės
300 g
faršo (jautienos ir kiaulienos)
 
60 g
sūrio
 
2
kiaušinių
 
1 šaukšto
sviesto
 
120 ml
pieno
 
80 g
miltų
 
2 riekių
batono
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Pasiruoškite faršą. Faršą sumaišykite su piene išmirkytu batonu (batoną truputį nuspauskite, pieną pasilikite, jį panaudosite vėliau), pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite.

Pasiruoškite įdarą. Vieną kiaušinį kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Taip pat smulkiai sutarkuokite sūrį. Sumaišykite, įmaišykite minkštą sviestą, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.

Imkite šaukštą faršo, suformuokite blynelį, į jo centrą dėkite šaukštelį įdaro, užlenkite kraštelius ir suformuokite kotletukus.

Pasiruoškite tešlą zrazų mirkymui. Nuo batono mirkymo likusį pieną išplakite su likusiu kiaušiniu, suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir gerai išplakite. Šios tešlos skonis menkai jausis, tačiau ji suteiks zrazams tvirtumo, įdaras neišbėgs.

Zrazų kepimas. Zrazus pamirkykite pasiruoštoje skystoje tešloje. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Tuomet perdėkite į skardą ir dar kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Zrazus patiekite su bulvių koše ar kitu garnyru, gaiviomis salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Džiugas