Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšniomis
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšniomis
Autorius: Gabija
Jums reikės
500 g
sluoksniuotos bemielės tešlos
 
300 g
vyšnių
 
5 šaukštų
cukraus
 
1 šaukšto
krakmolo
 
apibarstymui
cukraus pudros
 

Paruošimas

Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Jeigu naudojate šaldytas vyšnias, tai jas atitirpinkite, nuspauskite skysčio perteklių. Ant vyšnių užberkite cukrų, išmaišykite ir palikite 20 min. Tuomet suberkite krakmolą ir viską virkite ant nedidelės ugnies, nesvylančiame prikaistuvyje iki kol sutirštės, uogienė pasidarys klampi, primins tirštą kisielių. Jeigu niekaip netirštėja - berkite dar truputį krakmolo. Jeigu perdėm tiršta, įpilkite šlakelį vandens. Tai priklauso nuo uogų sultingumo.

Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite. Šiek tiek pakočiokite. Supjaustykite norimo dydžio kvadratais. Ant vienos pusės padarykite įpjovas. Dėkite vyšnių uogienės, uždenkite kita kvadrato puse, suspauskite kraštelius.

Skardą vos vos apšlakstykite vandeniu, sudėkite pyragėlius ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Iškeptus pyragėlius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Linas