Šokoladu glaistyti varškės sūreliai
Šokoladu glaistyti varškės sūreliai
Autorius: Ieva
Jums reikės
400 g
sausos varškės
 
25 g
sviesto
 
25 ml
riebios grietinėlės
 
100-150 g
cukraus pudros
 
100 g
šokolado
 

Paruošimas

Varškę, minkštą sviestą, grietinėlę, cukraus pudrą labai gerai ištrinkite. Masė neturi būti skysta. Ingredientų kiekiai gali skirtis pagal varškę - jeigu ji sausa, tai sviesto ir grietinėlės reikės daugiau, jei varškė drėgnesnė - mažiau.

Iš varškės suformuokite norimo dydžio sūrelius. Juos 10-15 min. palaikykite šaldymo kameroje.

Virš vandens garų išlydykite šokoladą, į jį galima įmaišyti šlakelį grietinėlės, tuomet šokoladinė glazūra blizgės, bus minkštesnė. Šokoladą truputį atvėsinkite, jame, dviejų šakučių pagalba išvoliokite varškės sūrelius.

Sūrelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštes ar lentelės. Šaldykite šaldytuve, kol sustings šokoladas.

Šokoladinius sūrelius galima paįvairinti - į varškę galima įmaišyti kakavos, šokolado, riešutų, džiovintų ar konservuotų vaisių gabaliukų, kokosų drožlių, įlašinti vanilės ekstrakto. Taip pat formuojant sūrelius į jų centrą galima įdėti uogienės, džemo, karamelės.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Eva