Grikių košė su faršu
Grikių košė su faršu
Autorius: Rita
Jums reikės
150 g
grikių kruopų (nevirtų)
 
250-300 g
faršo
 
1
svogūno
 
1
morkos
 
2 šaukštų
pomidorų pastos
 
2 skiltelių
česnako
 
2-3 šaukštų
aliejaus
 

Paruošimas

Grikius perplaukite ir palikite apdžiūti.

Smulkiai pjaustytą svogūną, sutarkuotą morką, faršą apkepinkite aliejuje. Pridėkite pomidorų pastą. Gerai išmaišykite. Suberkite grikius. Užpilkite verdančiu vandeniu (galima sultiniu) taip, kad viskas būtų apsemta. Uždenkite dangčiu ir troškinkite iki kol grikiai suminkštės, apie 30 min.

Tuomet košę pagardinkite druska, pipirais, labai smulkiai sukapotu česnaku. Uždenkite dangčiu ir palikite dar šiek tiek pašusti.

Košę galima pagardinti smulkintais žalumynais. Gaminant košę galima naudoti ir daugiau įvairių daržovių - paprikų, porų, brokolių, kukurūzų, žirnelių.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Gabrielius- Daniel