Sluoksniuotos tešlos ir tuno užkandis
Sluoksniuotos tešlos ir tuno užkandis
Autorius: Rita
Jums reikės
5 lakštai
sluoksniuotos bemielės tešlos
 
1 skardinės
konservuoto tuno savo sultyse
 
2-3
kiaušinių
 
20 g
sūrio
 
1
nedidelio svogūno
 
1
morkos
 
pagal skonį
majonezo
 

Paruošimas

Sluoksniuotos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite ir iškepkite pagal nurodymus ant pakelio.

Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai sukapokite arba smulkiai sutarkuokite.

Morką išvirkite, atvėsinkite, nulupkite odelę ir smulkiai sutarkuokite.

Svogūną smulkiai supjaustykite. Galite nuplikyti verdančiu vandeniu, jeigu norite pašalinti aitrumą.

Sūrį taip pat smulkiai sutarkuokite.

Nuo tuno nuspauskite skystį.

Ant pirmo iškepto tešlos lakšto paskirstykite su trupučiu majonezo sumaišytą sūrį. Uždenkite kitu tešlos sluoksniu. Ant jo paskirstykite sumaišytą morką ir svogūną, saikingai patepkite majonezu. Uždenkite dar vienu tešlos lakštu. Ant jo sudėkite tuną, patepkite majonezu. Uždenkite dar vienu lakštu. Galiausiai paskirstykite kiaušinius sumaišytus su majonezu. Uždenkite likusiu tešlos lakštu.

Susluoksniuotą užkandį paspauskite, keletą valandų palaikykite šaldytuve. Užkandžio viršų patepkite majonezu, galite apiberti smulkintais žalumynais ar sutrintais kiaušinio tryniais, sūriu.

Užkandį supjaustykite kvadratėliais ir skanaukite.

Šį užkandį galima gaminti ne tik su tunu, bet ir su kitokiais žuvies konservais, sūdyta, rūkyta ar kitaip paruošta žuvimi, krabų lazdelėmis.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Gabija