Jautienos liežuvio užpiltinė
Jautienos liežuvio užpiltinė
Autorius: Rita
Jums reikės
200 g
jautienos liežuvio
 
100 g
konservuotų kukurūzų
 
100 g
konservuotų žirnelių
 
1 stiklinės
sultinio
 
1 šaukšto
želatinos
 
pagal skonį
druskos
 

Paruošimas

Jautienos liežuvį virkite pasūdytame vandenyje 2 valandas. Išvirus iškart pamerkite į šaltą vandenį, tuomet lengvai nuimsite plėveles. Jas nuimkite, o švarų liežuvį supjaustykite kubeliais.

Želatiną užpilkite 1 stikline šilto sultinio, kuris susidarė išvirus liežuvį. Palaukite, kol želatina išbrinks, o tuomet viską pakaitinkite iki kol ji ištirps, užvirti nereikia.

Pjaustytą liežuvį sumaišykite su kukurūzais, žirneliais. Mišinį išdėliokite į indelius. Užpilkite sultiniu.

Indelius pastatykite į šaldytuvą ir palaikykite kol sustings, t.y. apie 2 valandas. Stingimo laikas priklauso nuo pasirinktų indelių dydžio.

Užpiltinę galima tiekti su krienais. Galima naudoti ir daugiau įvairių daržovių - paprikų, apvirtų morkų, salierų.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
mup