Nekeptas krekerių tortas su apelsinų želė
Nekeptas krekerių tortas su apelsinų želė
Autorius: Vilma
Jums reikės
700 g
grietinės, 20% riebumo
 
300 g
krekerių su aguonomis
 
150 ml
karšto vandens
 
25 g
želatinos
 
1 pakelio
apelsinų želė
 
1-2
apelsinų
 
1 stiklinės
cukraus
 
1 šaukštelio
vanilinio cukraus
 

Paruošimas

Želatiną ištirpinkite 150 ml karšto vandens. Atidėkite pastingti.

Želė ištirpinkite 300 ml karšto vandens. Atidėkite pastingti.

Krekerius sulaužykite nedideliais gabaliukais. Iki trupinių trinti nereikia, užteks sulaužyti perpus ar į tris dalis.

Kepimo formą ar gilų indą išklokite maistine plėvele. Ant dugno sudėkite nedideliais gabaliukais (ar kita norima forma) supjaustytus apelsinus. Geriau nuimti plėveles nuo skiltelių, nes jo turi kartumo. Pastatykite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.

Atskirame inde išplakite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į išplaktą masę išmaišykite ištirpintą želatiną ir dar kartą perplakite. Tuomet į tą patį indą įmaišykite sulaužytus krekerius ir atsargiai išmaišykite. Mišinį pilkite ant apstingusios, sutvirtėjusios želė. Indą grąžinkite į šaldytuvą.

Tortą šaldykite bent keletą valandų arba pernakt.

Sušaldytą tortą išverskite ant lėkštės. Jeigu tortas neišsiverčia, tai indo šonus apliekite karštu vandeniu, kad krašteliai vos atitirptų ir lengviau atšoktų nuo kraštų.

Šį tortą galima šaldyti su įvairia želė bei skirtingų vaisių gabaliukais. Į krekerių - grietinės masę galima įmaišyti džiovintų vaisių, uogų, riešutų.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (167)
Rugile