Šokoladinė „Panna cotta“
Šokoladinė „Panna cotta“
Autorius: Gabija
Jums reikės
10 g
želatinos
 
250 ml
grietinėlės (25% riebumo)
 
patiekimui
vaisių, uogų, riešutų, šokolado...
 
250 ml
pieno
 
60 g
pieniško šokolado
 
4 šaukštų
cukraus pudros
 

Paruošimas

Pieną sumaišykite su grietinėle, užvirinkite ir pavirkite 3 min. Suberkite cukraus pudrą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Skystą šokoladą supilkite į pieno ir grietinėlės mišinį.

Į atskirą indelį nupilkite 50 ml pasiruošto, kiek atvėsusio šokoladinio mišinio, įmaišykite želatiną ir palaukite, kol išbrinks. Tuomet pašildykite virš vandens garų ir gerai išmaišykite. Grąžinkite į bendrą indą, viską išmaišykite, išpilstykite į formeles ir pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingusią „Panna cotta“ atsargiai išverskite į lėkštę, papuoškite uogomis, vaisiais, tarkuotu šokoladu, riešutais.

Burnoje tirpstantis desertas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Aušra