Kepti riestainiai su faršu ir sūriu
Kepti riestainiai su faršu ir sūriu
Autorius: Gabija
Jums reikės
250 g
riestainių
 
150 g
faršo
 
100 g
sūrio
 
500 ml
pieno
 
0.5
svogūno
 
1 skiltelės
česnako
 
1 šaukštelio
grietinės
 
pagal skonį
druskos, pipirų, žalumynų
 
skardai patepti
aliejaus
 

Paruošimas

Riestainius (juos rinkitės mažiau saldžius, be priedų) užpilkite pienu ir palikite brinkti 30-40 min. Brinkimo metu kartas nuo karto permaišykite.

Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, česnaku, dėkite grietinės, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais, įmaišykite žalumynais. Labai gerai permaišykite faršą.

Skardą patepkite aliejumi, išdėliokite išbrinkusius riestainius. Juos įdarykite faršu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Tuomet ištraukite, apiberkite sūriu ir grąžinkite į orkaitę, kepkite iki kol išsilydys sūris.

Puikus užkandis, kuris skanus tiek karštas, tiek šaltas. Ragavę sako, kad šis užkandis yra kaip saulėgrąžos - pradėjus valgyti tampa sunku sustoti!
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Linukas