Bulvių apkepas torto formoje
Bulvių apkepas torto formoje
Autorius: Evelina
Jums reikės
1 kg
bulvių
 
2
svogūnų
 
60 g
sviesto
 
400 ml
pieno
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
 

Paruošimas

Bulves nuskuskite ir labai plonai supjaustykite. Riekelės turi būti 2 mm plonumo. Pagardinkite druska, pipirais.

Svogūnus taip pat supjaustykite plonais žiedeliais.

Torto formą atsegamais kraštais ištepkite aliejumi, dėkite sluoksnį bulvių, tuomet sluoksnį svogūnų. Taip susluoksniuokite visą apkepą, paskutinis sluoksnis turi būti bulvių.

Pieną pakaitinkite (užvirinti nereikia), supilkite ant susluoksniuotų bulvių. Sviestą išlydykite ir taip pat supilkite ant apkepo.

Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Tuomet nuimkite foliją, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180C ir kepkite dar 40 min.

Kepdami šį apkepą jį galite pagardinti mėgiamais prieskoniais - čili, muskatu, česnakais, krapais ir pan.

Paprastas, tačiau gražiai atrodantis patiekalas. Bulvių apkepą pjaustykite gabaliukais, kaip pyragą. Tiekite su salotomis, raugintais agurkais, Bešamelio padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
miglyte