Uzbekiška vištiena, troškinta piene ir grietinėje
Uzbekiška vištiena, troškinta piene ir grietinėje
Autorius: Evelina
Jums reikės
1 kg
vištienos
 
4
svogūnų
 
10 skiltelių
česnako
 
200 ml
pieno
 
10 šaukštų
grietinės
 
1 šaukštelio
chmeli suneli prieskonių mišinio
 
1 šaukšto
miltų
 
pagal skonį
druskos, pipirų, žalumynų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite aliejuje, tuomt atidėkite. Vištieną supjaustykite stambiais gabalais, nuimkite odeles, pagardinkite druska, pipirais. Vištienos gabaliukus taip pat apkepinkite. Ant apkepintos vištienos sudėkite kepintus svogūnus, išmaišykite ir porą minučių patroškinkite.

Pieną išmaišykite su miltais, grietine, smulkiai sukapotais ar spaustuku perspaustais česnakais, pagardinkite druska, chmeli suneli prieskonių mišiniu. Supilkite į keptuvę, įpilkite tiek vandens, kad vištiena būtų apsemta.

Troškinkite ant nedidelės ugnies 20 min., kartas nuo karto padažą pamaišykite. Į paruoštą troškinį galite įberti smulkintų žalumynų.

Troškinį tiekite su virtomis bulvėmis, makaronais ar kruopomis.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija