Sluoksniuotos tešlos laiveliai su mėsa ir bulvėmis
Sluoksniuotos tešlos laiveliai su mėsa ir bulvėmis
Autorius: Toma
Jums reikės
300 g
neriebios kiaulienos
 
1
svogūno
 
3-4
bulvių
 
100 g
sviesto
 
1
rauginto agurko
 
1
kiaušinio
 
50 g
sūrio
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
500 g
sluoksniuotos šaldytos tešlos
 

Paruošimas

Tešlą atšildykite. Gabaliukus pakočiokite ir perpjaukite išilgai pusiau, turėsite gan siaurus stačiakampius. Stačiakampių kraštuose padarykite įpjovas. Formuojant laivelius sudėsite įdarą, jį užklosite tešla, o per įpjovas matysis įdaras, jos bus tarsi langelis.

Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje. Sutrinkite košę su 30 g sviesto.

Agurką supjaustykite nedideliais kubeliais.

Mėsą supjaustykite kubeliais, apkepinkite likusiame svieste, pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, uždenkite ir dar 10 min. troškinkite. Tuomet atidenkite ir dar patroškinkite iki kol nugaruos skystis.

Ant tešlos stačiakampio centro dėkite bulvių košės, pakepintos mėsos, užberkite agurkų gabaliukų. Vieną tešlos kraštą užlenkite taip, kad per įpjovą būtų matomas įdaras, tada užlenkite kitą kraštą taip, kad įpjovos būtų viena ant kitos, susidarytų langelis. Kraštelius gerai sutvirtinkite.

Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite laivelius, juos patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sūriu.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-25 min. iki kol tešla pasipūs, kepiniai taps auksinės spalvos.

Sotūs ir labai skanūs kepiniai, kuriuos galite kepti su įvairiais įdarais!
 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Linas