Karšti sumuštinukai su „Brie“, riešutais ir granatų sėklomis
Karšti sumuštinukai su „Brie“, riešutais ir granatų sėklomis
Autorius: Ieva
Jums reikės
1
prancūziško batono (bagetės)
 
200 g
„Brie“ sūrio su baltuoju pelėsiu
 
0.5 stiklinės
graikinių riešutų
 
0.5 stiklinės
granatų sėklų
 
4 šaukštų
sviesto
 
2 šaukštų
rudojo cukraus
 

Paruošimas

Prancūzišką batoną supjaustykite plonomis riekėmis. Turėtų gautis apie 20-25 riekelės. Riekes sudėkite ant skardos. Pusę sviesto išlydykite ir lydytu sviestu patepkite riekeles. Riekeles kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 3-4 min. iki kol lengvai pagels.

Nuo sūrio nupjaukite baltą, tvirtą luobelę. Sūrį supjaustykite riekelėmis, sudėkite ant batono. Grąžinkite į orkaitę dar 3-4 min. iki kol sūris pasilydys.

Riešutus truputį pakapokite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir riešutus. Paskrudinkite 1-2 min., riešutais lengvai karamelizuosis.

Karštus sumuštinukus pabarstykite karamelizuotais riešutais ir granatų sėklomis bei iškart tiekite.

Traškūs, ypatingo skonio sumuštinukai, kurie tikrai papuoš stalą. Puiki skirtingų skonių dermė!
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
rimantukas 10men.